Zit er een lijst om de kunstwerken heen?

Dit verschilt per kunstwerk en per formaat. Wanneer een kunstwerk inclusief lijst geleverd wordt staat dit duidelijk vermeld in de omschrijving.

Kunnen de kunstwerken buiten hangen?

We raden het af om de kunstwerken buiten op te hangen.
Ondanks dat het van hoogwaardig materiaal vervaardigd wordt, blijft een interieur een betere omgeving om langdurig van het kunstwerk te kunnen genieten.
Vocht kan de houten spielatten waar het kunstwerk op opgespannen is krom laten trekken.

Kan ik het kunstwerk in het echt zien voordat ik overga tot koop?

Voor de stadskunstwerken die we maken zoeken we altijd een lokale ondernemer om mee samen te werken. Op deze plek is het kunstwerk vervolgens te bekijken en ook direct af te halen.
Kijk voor de locatie van jouw stadskunstwerk even op de pagina van het desbetreffende werk, daar staat aangegeven waar het werk te zien is.

Wat voor kunstwerken verkopen jullie?

Op ArtTribe verkopen we werken die tot stand komen door digitale technieken. Digital mixed media wordt het vaak genoemd.
We gebruiken digitale schildertechnieken, gebruiken collage en verwerken bijvoorbeeld ook kwaststreken in het werk, wat op hoge resolutie gemaakt wordt.

Deze werken worden vervolgens op hoogwaardige kwaliteit vervaardigd op het specifieke formaat van het kunstwerk. Het is voor ons persoonlijk erg belangrijk dat de kwaliteit klopt. Het is niet zomaar een printje wat je koopt, wij willen iedereen een volwaardig kunstwerk kunnen bieden.
Doordat de kunstwerken in gelimiteerde oplage worden uitgebracht blijft de prijs ook nog eens betaalbaar.

Werken jullie ook in opdracht?

Een uniek kunstwerk op maat laten maken is natuurlijk altijd een mogelijkheid, maar ook in dit proces zijn wij selectief in de opdrachten die we aannemen.
Mocht je interesse hebben in een op maat gemaakt kunstwerk, neem dan even contact op via de contactpagina, dan kunnen we samen kijken of er met jouw specifieke idee iets mogelijk is.

Kan je van mijn stad ook een kunstwerk maken?

De kunstwerken die we maken beginnen altijd bij een stukje binding met het onderwerp. Als we een werk maken over een stad, dan moet die plek ons wel iets zeggen natuurlijk.
We duiken in de geschiedenis, we gaan op onderzoek uit en zoeken naar verhalen die de mensen samen brengen. Maar vragen staat natuurlijk altijd vrij. Stuur ons gewoon een mailtje!

Wat is een gelimiteerde oplage?

De kunstwerken die we verkopen worden in een gelimiteerde oplage gemaakt. Dat betekent dat we er voor kiezen om bijvoorbeeld van een specifiek kunstwerk 10 exemplaren te maken. Wanneer deze exemplaren op zijn, zijn ze ook echt op. Deze kunstwerken worden dan nooit meer gemaakt, om zo exclusiviteit te garanderen. Het moet tenslotte wel bijzonder blijven.

Wat is ArtTribe?

ArtTribe is een Nederlands kunstenaarscollectief wat zich richt op kunst die verbindt.
We verkopen kunstwerken rondom thema’s die mensen aan elkaar verbinden, zoals bijvoorbeeld hun stad.

Hoe worden de kunstwerken geleverd?

Voor elk kunstwerk wat we maken zoeken we een logische plek om het beschikbaar te maken om op te halen. We zoeken een lokale partij zodat de kunstwerken in de plaats waar ze hun thuis vinden ook opgehaald kunnen worden. Hierdoor hou je het lokaal en wordt ook nog eens een lokale ondernemer gesteund.

De kunstwerken worden niet verzonden vanwege het formaat en de hoge verzendkosten die daar bij komen kijken.

Zijn jullie een Belgisch bedrijf?

Nee, wij zijn gewoon twee Nederlandse kunstenaars. Ons collectief heet ArtTribe, voor het gemak hebben we de url daarvan zo kort mogelijk gehouden, wat mogelijk gemaakt wordt door de belgische domein-extensie .be, wat dus resulteert in arttri.be.