fbpx

The Artist’s Mind

De drie prints van Van Gogh, Gauguin en Monet vormen samen de set ‘The Artist’s Mind’. Ze zijn daarom ook samen voor een speciale setprijs beschikbaar.

€ 225,-

€ 200,-

Over de kunstwerken

Wat gaat er om in het hoofd van een kunstenaar? Welke verhalen, interesses of zelfs obsessies zijn terug te vinden in het werk van grote meesters uit de schilderkunst? Met dit idee zijn deze drie kunstwerken gemaakt. Op zoek naar het verhaal achter de kunstenaar. We kennen allemaal natuurlijk Starry Night van Van Gogh, maar wat kom je tegen als je dieper graaft?
Drie kunstenaars uit ruwweg dezelfde periode zijn onder de loep gelegd, naast Vincent van Gogh komen Paul Gauguin en Claude Monet aan bod.  Door gebruik te maken van rechtenvrije beelden van hun eigen kunst zijn deze collage-kunstwerken gemaakt. Opgebouwd uit vakkundig uitgesneden en bewerkte selecties uit echte schilderijen van de meesters. Deze stukjes meesterwerken worden gecombineerd met een zelfportret van de kunstenaar en tonen letterlijk wat er om gaat in het hoofd van deze bekende figuren.

Deze kunstwerken worden vervaardigd als Giclée prints, op museum-kwaliteit papier gedrukt. Het zorgvuldige drukproces zorgt er voor dat het werk de tand des tijds kan doorstaan. Kwaliteit staat voorop.

Bestellingen kunnen worden verzonden of opgehaald worden in het atelier van Mathijs Vissers.

Over de kunstenaar

Met zijn werk wat zich op het kruispunt bevindt van traditionele en digitale kunst heeft kunstenaar Mathijs Vissers de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de kunstwereld. Zijn recente museumshow #Blessed in Museum Krona was hiervan het resultaat. Zijn werk beweegt zich continue tussen de digitale en de analoge wereld. De rode draad die door de kunst heen loopt kan worden omschreven als de invloed van technologie op de mens. Hoe veranderen wij als mensen door de steeds meer aanwezig wordende technologie in onze samenleving? Meer van zijn schilderwerk vind je op zijn website: www.mathijsvissers.com

De werken van Vissers die op ArtTribe te zien zijn vinden hun oorsprong in het digitale. Met deze werken wil hij een eigentijdse draai geven aan bekende werken, met vakmanschap verwerkt tot een hedendaagse hommage aan de meesters uit de schilderkunst.

Samen met kunstenaar Pablo Slenders vormt hij tevens Studio Edison en verzorgen ze kunstzinnige vormgeving voor festivals, evenementenlocaties of kunstzinnige invulling van horecazaken.

Contact opnemen met Mathijs Vissers